بهار در راه است؛ سال نو از راه میرسد و برای دانشآموزان کنکوری عید امسال معنی دیگری دارد. نوروز بهترین فرصت برای مطالعه است این را همه متقاضیان شرکت در کنکور می دانند. این تعطیلات دو هفته ای به دانشآموزان فرصت می دهد تا به مرور درس های سال گذشته یا جبران کم کاری ها و تقویت نقاط ضعف خویش بپردازند.
یک داوطلب کنکور باید دیدگاه خود را نسبت به تعطیلات نوروزی تغییر دهد، یعنی اگر در سال های گذشته در ایام نوروز تفریح و استراحت می کرد، امسال باید بخش اعظمی از وقت خود را صرف مطالعه و مرور درس ها نماید. این ایام نقطهی عطفی در آمادگی درسی دانشآموزان محسوب می شود و سرنوشت بسیاری از کنکوری ها در مدت این چند روز رقم می خورد.
تجربه نشان داده است که در ایام نوروز حتی بهترین دانش آموزان نیز بدون برنامهی منسجم نمی توانند به اندازه ای که باید از وقتشان استفاده کنند؛ پس از همین امروز با دقت و متناسب با نیاز و توانمندی های خود برای ایام پیش رو برنامه ریزی کنید.
*توصیه های ضروری به دانش آموزان در تعطیلات نوروز:
1_ حتما با صرف صبحانهی کامل، از صبح زود مطالعه را شروع کنید.
2_ برنامه درسی خود را به صورت هفتگی تنظیم کنید و پس از 50 دقیقه مطالعه دروس حفظی، 10 دقیقه و پس از 1.5-1ساعت مطالعه دروس یاد گرفتنی، 15 دقیقه استراحت نمایید. پس از استراحت کوتاهی که گفته شد، خیلی سریع مطالعه را آغاز کنید.
3_ در زمان مطالعه حتما ((فیش برداری)) داشته باشید.
4_ به نیت شب امتحان مرور کنید تا مطالعه شتاب بیشتری پیدا کند.
5_ مرتب توانمندی هایتان را به خود یادآوری کنید.
6_ برای هر پیشرفت خود را در اجرای برنامهی مطالعه، تشویقی در نظر بگیرید.
7_ قاطعانه می گوییم: داوطلبانی که از برنامه های مطالعاتی خود عقب مانده اند، با استفاده از فرصت طلایی نوروز و باتلاش و بهکارگیری اصول اولیه اساسی در مطالعات می توانند کم کاریهای گذشته را جبران نمایند.
*تعداد روزهایی که باید در ایام نوروز به مطالعه اختصاص دهید:
از 29 اسفند تا سوم فروردین را به استراحت، مهمانی، تفریح و یا مسافرت کوتاه مدت بپردازید. روز 13 فروردین را نیز به خود استراحت دهید تا با کسب انرژی تازه به مطالعه بپردازید اما بقیه روزها را به مطالعه مفید اختصاص دهید.
*میزان مطالعه در ایام نوروز
از ایام نوروز می توانید دو یا سه برابر روزهای قبل استفاده نمایید؛ بنابراین بهتر است روزی 12-10ساعت مطالعه نمایید، چرا که ایام نوروز سکوی پرش شما به سمت دانشگاه می باشد.
*چند درس در یک برنامه روزانه
روزی سه تا پنج درس مختلف را در برنامه خود قرار دهید تا مغز شما بتواند به راحتی مطالب آموخته شده را سازمان بندی نماید. بهتر است دو سوم ساعات مطالعه را به دروس تخصصی و یک سوم را به دروس عمومی اختصاص دهید و از طرفی در برنامهی خود دروس همسان و یک مدل را پشت سر هم قرار ندهید. به طور مثال: اگر می خواهید فیزیک، ریاضی وادبیات بخوانید بهتر است درس ادبیات را بین دو درس مفهومی بگنجانید.
*درس هایی که باید در ایام نوروز خوانده شوند:
1_ در ایام نوروز به جمع بندی دروس پایه و دروس سال چهارم بپردازید هم چنین به طور کلی سعی کنید هر درسی را که از برنامه عقب هستید، مطالعه کنید.
2_ هر آنچه که تا این زمان مطالعه نموده اید، از روی خلاصه نویسی ها مرور کنید. اگر خلاصه نویسی ها به دلیل تأخیر در مرور فرّار گشته اند، به مرور و دوره کردن دروس از روی کتاب بپردازید.
3_ تست هایی را که علامت دار و مارک دار نموده اید دوره کنید.
*شروع مطالعه باید از چه پایه ای باشد؟
معمولاً داوطلبان می خواهند بدانند مطالعهی خود را از چه پایه ای شروع کنند، در پاسخ باید گفت: فرقی نمی کند که شما از کتاب های کدام پایه مطالعه را شروع کنید ولی اگر قبلاً هیچ مطالعه ای از دروس پایه نداشته اید، می توانید از دروس سال دوم شروع کنید.
قابل توجه داوطلبان رشته علوم تجربی که در دروس ریاضی یا فیزیک بسیار ضعیف هستند و تاکنون ضعف های خود را در این دروس برطرف نکرده ا ند:
پیشتر عنوان شد که این دو درس برای اکثر داوطلبان مشکل است به طوری که میانگین آن ها برای رتبه های 500 تا 1000 حدود 40 درصد می باشد.
اگر شما فکر می کنید در ایام نوروز نمی توانید تمام ضعف های خود را در این درس بر طرف نمایید، بهتر است کتاب های سال چهارم مربوطه را که کلیتی از کتاب های پایه است دقیق بخوانید اما در همین کتاب ها دروس پایه را با سرعت بیشتری مطالعه نمایید تا قسمت هایی از این کتاب ها را که برای شما آسان تر است از دست ندهید. لازم به ذکر است که کنار گذاشتن حتی یک درس به طور کامل به هیچ وجه توصیه نمی گردد.
توصیه به داوطلبانی که به طور کامل دروس عربی و زبان انگلیسی را کنار گذاشته اند:
به دانش آموزانی که در این دروس ضعیف بوده و تا کنون موفق به رفع نواقص و ضعف های درسی خود نشده اند توصیه می گردد:
از کنار گذاشتن کامل این دروس جدا خودداری نموده و با توجه به اهمیت معانی واژه ها سعی نمایید از این به بعد تا کنکور روزانه نیم ساعت به یادگیری معانی واژه ها اختصاص دهید. قبلاٌ گفته شد بهتر است برای به یاد سپاری بهتر و ماندگارتر واژه ها در ذهن، آن ها را در داخل متن بیاموزید و یا از جعبه یادگیری لایتنر استفاده کنید.
تعداد مشاهده
(1555)
نظرات
(0)